Projecten

PELOSHA

Het project PELOSHA streeft naar een geïntegreerde oplossing om oudere volwassenen te ondersteunen bij het beheren van hun gezondheid naarmate ze ouder worden.

ReMember-me

ReMember-Me is een project dat fungeert als een subtiel hulpmiddel voor de opsporing van cognitieve achteruitgang. Het is een systeem van dagelijkse training en monitoring door middel van zinvolle oefeningen voor ouderen. Door socialisatie delen ze hun kennis met anderen.

De HOF'kens

De HOF’kens is een volkstuincomplex waar Hamont-Achelaren samen op een ecologische manier kunnen tuinieren. Mensen ontmoeten elkaar, wisselen tips en ideeën uit, houden hun lichaam in beweging en kweken gezonde groenten en fruit.

Sense Garden @ Home

Afbeeldingen, muziek en geuren versterken het bewust zijn van ouderen met dementie.
De prikkels zijn goed voor de verschillende zintuigen als zien, voelen, horen, reuk en balans. Het project Sense Garden @ Home is een originele manier om ouderen te stimuleren.

Tea for two & EDOM

Tea for two is een samenwerkingsproject tussen drie woonzorgcentra en drie maatwerkbedrijven om mensen uit de sociale economie aan de slag te laten gaan in de ouderenzorg. Veel Vlaamse woonzorgcentra zijn voortdurend op zoek naar medewerkers. Maatwerkbedrijven van hun kant zijn vaak vragende partij om partners te vinden waar hun talenten aan het werk kunnen gaan. Uit die gezamenlijke zoektocht ontstond in Noord-Limburg en (een stukje van) Antwerpen ‘Tea for two’.

EDOM gaat nog een stapje verder en onderzoekt nieuwe mogelijkheden binnen de succesformule van ‘Tea for two’.

011 61 05 80
phone