Centrum voor dag verzorging

Centrum voor dag verzorging

Het centrum voor dagverzorging is sinds 1 januari 2024 ook opgenomen binnen het WZC Sint- Jan Berchmans.  In het dagcentrum begeleiden ze jou dagelijks met elf andere senioren. Zij geven je de nodige zorgen en ondersteunen je tijdens verschillende activiteiten waarbij ze de mobiliteit en zelfredzaamheid stimuleren. Samen met jou vullen ze iedere dag op een zinvolle manier in zodat jij elke dag anders beleeft! In het dagcentrum zijn ook ouderen met dementie meer dan welkom! Wanneer je kiest voor het dagcentrum dan ga je iedere dag ’s avonds naar huis. Ook in de weekends woon je zelfstandig thuis.

Meer weten?

Praktisch

 • Adres
  Bosstraat 7, 3930 Hamont
 • Openingsuren
  Van maandag tot vrijdag van 10u00 tot 17u30.
  In het weekend en op feestdagen is het dagcentrum gesloten.
 • Vervoer
  Een taxidienst komt jou thuis ophalen en brengt je weer terug.
  Het vervoer kost € 8,50 per dag.

Heb je vragen of wil je een plaats reserveren? Neem dan rechtstreeks contact op met dienstencentrum De Kring vzw. Jouw contactpersoon is Liesbet Clijsters (011 61 05 88).

Lokaal dienstencentrum

We bieden een aantal extra (betalende) diensten aan in wzc Sint-Jan Berchmans:

Warme maaltijden

Iedere dag biedt De Kring vzw in Hamont aan thuiswonende ouderen een warme maaltijd aan. Ze werken met een dagmenu waar je kan kiezen uit twee soorten groenten. Als je reserveert krijg je een lekkere, warme en gezonde maaltijd inclusief een leuke babbel. Op dinsdag en donderdag kan je hiervoor ook terecht in het dienstencentrum in Achel op het Michielsplein, vanaf 12u00.

Prijs

 • € 8,25 per maaltijd

Voor reserveringen en vragen kan je terecht bij dienstencentrum De Kring vzw.
Jouw contactpersoon is Liesbet Clijsters (011 61 05 88).

Kapsalon

Tijd voor een nieuwe coupe? Laat je verwennen in ons kapsalon. Een afspraak maken kan aan de receptie.

Meer weten?

Pedicure / manicure

Je bent vrij om een mani- of pedicure te kiezen die je wenst. Heb je er nog geen? Dan kan je beroep doen op de pedicure van het dienstencentrum. Een afspraak maken kan bij de receptie.

Meer weten?

Minder Mobielen Centrale

De Minder Mobielen Centrale of MMC vervoert mensen met vervoersproblemen. Vrijwilligers staan ter beschikking en rijden met eigen wagen de leden van de MMC naar hun bestemming.

Meer weten?

 • Nienke Schellekens

  Wat mag je verwachten van ons?

  Iedereen is hier altijd even spontaan en vriendelijk. Er is hier een gemoedelijke, huiselijke sfeer. Zelf hou ik ervan om bewoners te helpen en hen een goed gevoel te geven. Ik vind het fijn dat ik aan iets kan bijdragen dat ze nodig hebben.
  Nienke Schellekens
  Onthaalmedewerkster
 • Ine Lauwers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Bij Sint-Jan Berchmans zijn we heel innovatief. We gaan steeds op zoek naar wat de nieuwe tendensen zijn in het zorglandschap en denken na over hoe we die maximaal kunnen toepassen. Vooral het wonen en leven vinden we belangrijk. Samen met de vrijwilligers, familie en Zorgtoppers zoeken we naar wat bewoners willen. Het brengt verandering teweeg en het is mooi om te zien hoe de teams daarmee aan de slag gaan.
  Ine Lauwers
  Kwaliteitscoördinator
 • Rudi Meylaers

  Wat mag je verwachten van ons?

  Dit woonzorgcentrum bouwt steeds verder aan zijn eigenheid. Wij mogen als Zorgtoppers steeds mee denken over nieuwigheden zodat bewoners en families tevreden zijn. Van dat laatste krijg ik trouwens enorm veel voldoening.
  Rudi Meylaers
  Diensthoofd Lucht
 • Pier

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik kon niet meer thuis wonen dus ben ik naar Sint-Jan Berchmans gekomen. Het is hier nog nooit tegengevallen. Ik amuseer me elke dag met m’n kameraden.
  Pier
  Bewoner wzc
 • Frans

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ze helpen me langs alle kanten in het wzc en ik slaap hier ook heel goed. Luisteren naar verhalen van vroeger is mijn favoriete bezigheid.
  Frans
  Bewoner wzc
 • Jef

  Onze bewoners over het leven in het woonzorgcentrum

  Ik word gelukkig als er een Zorgtopper binnenkomt, het één-op-één contact vind ik heel belangrijk. De extra aandacht die je hier krijgt, is heel fijn.
  Jef
  Bewoner wzc
011 61 05 80
phone